Pipistrel ApisBee Ultralight vliegtuig
slideshow

Pipistrel Apis/Bee Ultralight Vliegtuig

Net als bij het type TAURUS kunt u bij de APIS / Bee ook kiezen uit een elektromotor of een benzinemotor. De APIS /Bee verwierf dankzij de excellente vliegeigenschappen diverse prijzen en onderscheidingen. De erelijst is te lang voor een uitputtende opsomming maar het behaalde snelheidsrecord over een driehoekig parcours (118,2 km/h) illustreert dat de APIS / Bee in het segment van UL Self –launching 1-seat gliders volstrekt uniek in deze klasse is.

Bij de bouw van het vliegtuig gebruikten de ingenieurs van Pipistrel uitsluitend materialen van premium kwaliteit ( carbon, kevlar en met AFK, GFK en CFK technologie). De cockpit van de APIS/Bee is afgesloten met een naar voren opende Plexyglass kap uit één stuk. De aerodynamische eigenschappen van dit vliegtuig verlenen garanderen maximaal vliegplezier met een state-of-the-art performance. Wie de lijnen van dit toestel bekijkt, komt onder de indruk van de aandacht voor detaillering. Kenmerkend voor de APIS/Bee is de T-vormige staart ( met horizontal stabiliser en rudder) en het middle-wing concept. Bij de opbouw van de tailsection is gekozen voor een sandwich constructie die we ook bij de vleugels tegenkwamen.

Pipistrel Apis Bee 1

Gratis brochure Pipistrel Apis/Bee

Voor gedetailleerde informatie over de technische features van de APIS/Bee en een eerste kennismaking met dit toestel kunt u vrijblijvend contact leggen met Pipistrel Netherlands. Met het contactformulier op deze site is dat zo geregeld. Op dezelfde wijze kunt u ook in het bezit komen van een heldere brochure waarin alle gegevens over de APIS / Bee in synopsis voor u op een rijtje staan.

Technische gegevens

wing span 14,97 m
wing area 12.24 m²
aspect ratio 18,33
Fuselage lenght 6,26 m
Overall eight 1,3 m
Empty weight 215 kg
Single wing weight 40 kg
Max.takeoff weight 322,5 kg
Min. Takeoff weight 250 kg
Max.speed VNE 220 km/h
Max. Airspeed in rough air 144 km/h
Max. Airspeed in aero-tow 144 km/h
Manouvering airspeed 220 km/h
Max speed with air-brakes 220 km/h
Min speed MTOW 60 km/h
Airfoil type and ratio IMD 029 17,01%
Best glide ratio @ 94 km/h 39
Min sinking rate @ 84 km/h  0,59
G load limits +5.3 - 2.65

Informatie / Contact

Heeft u een vraag over een ultralight vliegtuig, het kopen van een vliegtuig of wilt u met ons in contact komen? Verstuur dan vrijblijvend het onderstaande formulier.

Uw naam:

Uw telefoonnummer:

Uw e-mail adres:

Uw vraag:

De eerste 5 letters van het woord vliegtuig (antispam)

Uw url: